(Ne)obyčejné prostěradlo – na co lze využít?

Neobyčejné prostěradlo

Klasika, kterou najdete téměř v každé domácnosti – bílé bavlněné prostěradlo. A nechybí ani v naší nabídce. Hladké, bez gumy, ušité z jednoho kusu látky a obroubené po celé délce.

Kromě toho, že se používá jako povlečení na matraci, nabízí další možnosti využití. Jaké jsou? Čtěte dál.

Bílé prostěradlo do každé postele

Bílá bavlněná klasika je zárukou kvality. Prostěradlo je příjemné a může se pochlubit skvělými vlastnostmi jako je savost, vzdušnost a dlouhá životnost. K dostání je v našem obchodu ve třech rozměrech: do dětské postýlky (150x80 cm), v menší verzi (150x230 cm) a větší verzi (220x240). Umíme také vyrobit jiný rozměr na vaše přání.

  • Prostěradlo se díky různým rozměrům hodí jako povlak na matraci – na jednolůžkovou postel, ale také na dvoulůžkovou, rozkládací postel nebo i pohovku. To využijete například pokud máte početnější návštěvu a nedostatek míst pro přespání.
  • Menší rozměry do dětské postýlky využijete nejen doma, ale sedí i do cestovních postýlek. Pokud se s nejmenšími členy rodiny chystáte stanovat a nemáte k dispozici nafukovací karimatku, můžete jim i tak dopřát pohodlí – stačí vzít s sebou matraci z postýlky a prostěradlo. Díky tomu, že se bavlna skvěle udržuje a jde o materiál, který rychle schne a nedrží v sobě červotoče a plísně, hodí se i do dětských zařízení – jeslí, školek, nebo třeba na letní tábory.

K zábavě i odpočinku

Kromě klasického využití lze prostěradlo použít v řadě dalších situací. Není proto třeba pořizovat si pro každou situaci další a další produkty, když si dokážete vystačit s jedním. Díky tomu ušetříte nejen místo v domácnosti, ale i vaši peněženku. Bílé bavlněné prostěradlo vydrží roky, a to i při častém praní. Na co se dále může hodit?

  • Velké oslavy. Chystáte oslavu pro větší počet hostů než obvykle? Nekupujte větší ubrusy, které běžně nevyužijete. Bílé nažehlené prostěradlo bude vypadat skvěle. A po oslavě neskončí zapomenuté v horních policích.
  • Zahradní párty. Chystáte posezení v zahradě a rádi byste na poslední chvíli pozvedli atmosféru? Stačí i jednoduchá dekorace – bílé prostěradlo jako ubrus, zavařovací sklenice se stužkou místo vázy a květiny ze zahrady či okolí.
  • Promítací plátno. Milujete kino? Dopřejte si podobnou atmosféru i v domácím prostředí s promítačkou. Místo projekčního plátna lze využít prostěradlo, uvidíte, že efekt bude i tak velkolepý.
  • Do sauny i na wellness. Ve většině zařízeních vám sice ručníky půjčí, buď zdarma či za poplatek. Pokud si ale přinesete vlastní, můžete si být 100% jistí tím, že se balíte do čisté pokrývky. Dbejte na to zvláště pokud trpíte ekzémy jste náchylnější na kožní choroby nebo jdete do zařízení, které neznáte.
  • V létě na pláž i k bazénu. Během prázdnin využijete prostěradlo hned v několika případech – ve dne místo deky na opalování, během večerů nahradí deku jako lehoučká přikrývka. Kromě toho vám při troše improvizace zajistí i stín nebo vás uchrání před větrem.

Staré prostěradlo nepatří do odpadu

Když prostěradlo doslouží a nese stopy opotřebování (je například zažloutlé či potrhané), ani tehdy není bez funkce. Kvalitní bavlnu využijete pro spoustu činností jak v domácnosti, tak například v dílně či na zahradě. Například:

  • Hadříky na úklid domácnosti či mytí oken.
  • Přikrytí nábytku při malování.
  • Podložka pro mazlíčky (do auta, na návštěvě).
  • Přikrytí zahradního nábytku na zimu.
  • Přešití na látkové sáčky a tašky.
  • Ochrana zahrádky před přízemními mrazíky.
  • Zástěra pro děti na vaření či tvoření.

Nadčasové bílé prostěradlo je zkrátka multifunkční pomocník. Díky příznivé ceně je ideální mít k dispozici větší počet a rozdělit je na ty, které slouží pro spánek, a ty pro jiné využití. Vyplatí se mít ho vždy po ruce například v autě, obzvlášť během blížících se prázdnin a častějších výletů.